2009-09-08
 14:35:58

Dirty Love

Såg precis en film, Dirty Love. haha. skitrolig!



Den handlar om en tjej som ska börja dejta efter att hon blivit dumpad. Dejterna går väl inte så jättebra och mycket sjukt händer. allt från nedmensning av typ wal-mart till killar som gillar fiskar i rumpan... En brud som tror att man blir skådis genom att knulla sig till roller och en carmen elektra som är övertygad om att hon är svart! Ja, många skratt fick jag :)




Blogg listad på Bloggtoppen.se
2009-09-07
 15:52:18

Spindlar och betong



Idag är det Måndag och jag är ledig... I morgon med, så skönt! Jossan har varit sjuk några dagar och hon kände att hon behövde jobba lite mer nu när hon är frisk, så hon tog mina pass.

Sitter och väntar på att Micke ska komma hem, eftersom att jag inte har jobbat idag så har jag passat på att städa lite här. Har dammsugit, diskat och torkat rent i hela köket, som såg riktigt äckligt ut, kaffefläckar och gamla matrester lite överallt.. Det cirkulerade flugor över hela diskhon och i ett glas låg det 6 döda små flugor.. Usch!

Nä, nu ska jag inte överdriva, han är faktiskt väldigt duktig på att hålla rent. Det var bara köket som var äckligt, och det är ju lika mycket mitt fel. Hur som helst hoppas jag att han märker hur rent det är när han kommer :)

Hittills så trivs jag väldigt bra hos Micke trots att han bor i ett område som absolut inte är min stil. Jag är uppvuxen ute i skärgården på Värmdö och hans lägenhet ligger i Fisksätra, som är värsta förorten. Men jag tycker ändå att det finns mer natur här än i andra förorter jag har varit i. Jätte nära till vattnet och bara en kvart in till stan. Men självklart finns det saker jag kommer behöva vänja mig vid. Som att många som bor här inte jobbar traditionella tider, så man hör dem komma hem och smälla i dörrarna sent på kvällarna när man försöker sova. Husen är staplade jätte tätt inpå varandra och maaassaa ungar som är ute och skriker hela dagarna....



Men det jobbigaste av allt har inte med området att göra. eller vad vet jag? Det är i alla fall spindlarna. Jag hatar spindlar, och fy satan, det är så mycket spindlar på hans uteplats så att det är helt sjukt alltså... Jag har bott i hus förut, en bit in i skogen, och inte ens där såg jag så mycket spindlar på ett helt år, som jag ser här på typ två veckor! och IN tar de sig också, de jävlarna, tillsammans med en och annan tvestjärt! USCH, säger jag bara. Trodde att man slapp sånt här i betongdjungeln?

Aja, I-landsproblem, jag vet...

Blogg listad på Bloggtoppen.se
2009-09-07
 15:08:04

Sambo på prov!

Jag är så himla glad just nu. I torsdags flyttade jag hem till Micke. Eller flyttade och flyttade, vi ska testa en månad för att se hur det funkar. Känns skitbra!

Innan har jag känt mig jätteklängig när jag är med honom. Eftersom att vi inte bor tillsammans så har det ju blivit så att man får planera in i förväg när man ska ses. Dagar när jag slutar lite tidigare och när vi inte har andra planer... Då har det känts som att jag måste ta vara på varje minut som vi är med varandra. Nu känns det mycket skönare. Vi kan hitta på egna saker att göra utan varandra, och jag behöver inte känna ångest för att vi jobbar så olika tider, eftersom jag vet att vi ändå ses på kvällarna och att vi får somna med varandra varje kväll :)

Blogg listad på Bloggtoppen.se
2009-09-01
 01:00:30

Ensam i natt :(

Jaha, klockan är halv ett och jag kan inte alls sova... känner mig alldeles för rastlös, trots att jag är trött... Kanske har att göra med att jag sovit med Micke varje dag under min semester på fyra veckor.. Det är lite svårt att vänja av sig nu när man är tillbaka på jobbet igen. Hur ska jag kunna sova utan hans armar om mig hela natten? Jag har ju vant mig...

Aja, på onsdag slutar jag klockan tre, så då ska vi passa på att ses. Två nätter ensam är nog bara nyttigt för mig, för det känns jobbigt att börja bli så beroende av någon... Eller ja, sovsällskap-beroende i alla fall.

Älskling :)
Älskling :)


Janne och Micke, bröder i ett nötskal.

Pratade med Zandra idag, och en bekant till henne hade hittat en liten kattunge som någon dumpat i ett soprum. Vem fan gör det??? Som tur är så ska Zandra ta hand om honom tills hon kan hitta ett nytt hem. Han är bara fyra veckor, inte ens mogen att lämna sin mamma än, men han kommer förhoppningsvis må utmärkt med hjälp av mjölkersättning :)


Vem har mage att lämna den här lilla parveln helt ensam i ett soprum för att dö???


Så söt...

Blogg listad på Bloggtoppen.se
2009-09-01
 00:35:58

Snoppfingrar och mensvärk

Har precis varit med Carro hos en tjej som heter Irma, vi har tydligen gått i samma skola, men jag kände inte alls igen henne. En riktigt trevlig tjej var det dock, det är alltid skönt med lite förnyelse bland allt det gamla vanliga!

 

Vi satt och kollade i gamla skolkataloger. Skitkul att se hur annorlunda man själv och alla andra såg ut då. Fast Carro såg likadan ut som alltid, hon var väl den enda som såg normal ut :P

 

 

Har slutat med mina p-piller sedan än två veckor tillbaka. Jag har inte haft mens på två och ett halvt år pga dem, och det känns lite läskigt. Jag tror att det bara är en myt att man kan bli steril, men det känns ändå lite läskigt, så jag ville sluta med dem för att se jag fick min mens, och idag har den kommit. Skönt på ett sätt, men jag hade glömt hur jävlig mensvärk jag alltid fick. Inte kul. Det ända som hjälper är att röra på sig, så det blir en sjuhelsike massa promenerande :)

 

I morgon ska jag följa med Carro till solariet, måste också köpa årskort så man slipper se ut som ett lik. Får bara hoppas att hon inte mobbar mig lika mycket i morgon för mitt snoppfinger som hon har gjort idag :P

 

 

En riktig sötnos det här <3

Blogg listad på Bloggtoppen.se
2009-09-01
 00:34:56

Jävla finger...

Jag är så jävla uttråkad. Hade förberett mig på att börja jobba idag eftersom det var tills idag min sjukskrivning sträckte sig. Men icke sa nicke, jag fick förlängt tills nästa måndag istället. Eller jag ska testa iallafall, funkar det inte så ska jag ringa läkaren, så får jag förlängt igen. Så den här veckan har jag iallafall tagit bort förbandet och ska sitta hemma och vicka på fingret. Eller jag ska försöka. Meningen är att jag ska träna upp rörligheten, men om jag ska vara ärlig så lyckas jag knappt röra på det överhuvudtaget. Jag kan vicka på det fram och tillbaka, men jag lyckas inte böja på det, hur mycket jag än försöker. Jaja... det kommer väl. Doktorn vet ju bäst, säger hon att det kommer funka snart så gör det väl det. Jag tror iallfall att jag håller på att få tillbaka känseln lite, för det kittlas som fan på undersidan av fingertoppen när jag kommer åt det! :)

 

Det ser inte alls lika äckligt ut nu heller. Skorporna har börjat gå bort, så nu vågar jag iallafall titta på det, Det är bara nageln som ser skabbig ut, och att det är lite svullet, men resten har blivit skitbra :)

 

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se
2009-09-01
 00:34:09

Jippie ki yey Motherfucking SJ

Var i Eskilstuna i helgen och hälsade på Ghufran. Det var skitkul att få träffa henne, det var ett bra tag sen sist! Vi gick ut på någon krog där och röjde satan, så det var nice!

 

Vägen dit var dock inte så bra, på grund av min vanliga tur såklart! Bokade resan vid 6 på morgonen efter att jag slutat jobbet, valde incheckning via sms... Men inte fan fick man något sms inte. Försökte då ändra så att jag kunde göra det via internet. Men inte heller det funkade. Det stod typ: system error in server STINA.

 

Då var det bara att sitta och vänta tills nio då kundservice öppnar. Jätte kul med tanke på att jag verkligen behövde gå och lägga mig för att orka upp tills tåget gick kl 18:50 och sedan orka festa hela natten.... Jippie. Packa och sådant skulle man ju också hinna. Jävla SJ-helvete.

 

Jaha, klockan nio ringer jag de och får veta att jag har plats nummer 12 i kön. Hallelujah. Vid tio är det äntligen min tur och där får jag svaret att de har lite "tekniska problem just nu" och att jag måste gå dit i stället, till centralen. Så måste jag ju räkna med en halvtimme för att det kan vara köer. Jaha. Där rök ännu någon timme av min efterlängtade sömn... Kunde de inte ha skrivit att det var tekniska problem på sin jävla hemsida??? Då kunde jag ju ha skitit i det där sms-bajset och fixat på det gamla vanliga sättet. Då kunde jag ha fått gå hem och lägga mig direkt, i stället för att sitta där och vänta. Man blev ju inte alls för full på kvällen liksom... efter att ha varit varit vaken 20 timmar, jobbat tio av dem, sen gå hem och sova tre-fyra timmar för att sedan dra iväg till eskilstuna för att festa.

 

 

Jaja, väl framme med biljetten tänkte jag att det var lungt. Men tji fick jag... Först var tåget förenat, sedan stod det på perrongen i stockholm i en halvtimme. Sedan var det fel på någon ledning så vi var tvungen att ta en omväg genom flen. Så två timmar, tog resan som enligt SJ skulle ta en. Och jag hade inte ätit någonting alls sedan dagen innan.

 

Dyker upp i eskilstuna, får i mig två mackor, sen är det bara att köra igång med spriten. Som tur var var det redbull vodka som erbjöds hemma hos Ghufran, annars hade jag däckat pladask. Det var riktigt kul, helt klart värt allt besvär... Men behöver jag nämna hur packad jag vart eller??

 

Någon skrev att jag klagade så mycket i min blogg. Men den är ju till för att jag ska avreagera mig??? Varför ska jag avreagera mig på positiva saker för??? Det behövs ju inte! Nää, fy fan för SJ, fy fan för min otur, men en applåd för härliga Eskilstuna med Ghufran och Haidi som kunde rädda min dag :)

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se
2009-09-01
 00:33:19

Små-kvinnor

Jag skrev ju tidigare om medias påverkan, och nu har jag fått lite kommentarer från en tjej som heter Amanda (http://mandamandi.blogspot.com/).

 

Det känns skönt att det finns unga tjejer idag som faktiskt orkar lägga ner lite tankar på något viktigare än mode, ja, jag vet, jag har precis skrivit ett inlägg om vad jag ska ha på mig haha... men jag tar ju inte upp det endast. Jag tar ju upp mycket annat också.

 

I alla fall, hon fick mig att tänka på en till sak. Små fjortisar som går klädda som att de vore tjugo bast. Det har jag också lagt märke till och stört mig på. Just en liten flicka jag minns är när jag var i kista galleria för några månader sedan. Hon kan inte ha varit äldre än tio, elva år. absolut högst!

 

Hon hade ett par snortighta jeans på sig. Med svarta lack-pumps och en urringad tröja. Till det hade hon också en maassa smycken, svartsotade ögon med en liter mascara, foundation och puder (Jag minns det så tydligt, för jag stod där, gapandes. Helt paff var jag) Hur kan man låta sina barn gå klädda så där?? Jag fattar inte...

Blogg listad på Bloggtoppen.se
2009-09-01
 00:32:17

Ungdomar är lata?

Här är en artikel ni MÅSTE läsa: http://www.aftonbladet.se/debatt/article3765956.ab

 

Amanda har klivit rätt upp på min topplista över människor just nu! Det är ju lätt för de äldre generationerna att sitta och påpeka hur lata vi ungdomar är. På deras tid behövde man inte ha en gymnasieutbildning med toppbetyg för att få ett jobb som något så simpelt som lokalvårdare. På deras tid behövde man inte ta ett hemskt jobb som telefonförsäljare trots att man var högutbildad. På deras tid gick inte folk in i väggen titt som tätt. På deras tid hade man inte samma press på sig; Man ska vara välutbildad, jobba mer än heltid samtidigt som man ska ha tid för vänner, träning, hobbys och allt annat som man helst ska hålla på med för att vara ansedd som en "Bra medborgare".

 

På deras tid hade man inte media som hetsade unga kvinnor till anorexia, bulimi, hårdbantning... you name it.

 

 

Så hur fan kan han kalla oss 80-talister lata? Va?? Jag har jävligt mycket arbetslivserfarenhet för min ålder, och trots det har jag nu varit tvungen att gå tillbaka till Mcdonalds för tredje gången! Där jag, om jag blir sjuk, inte ens får ersättning för det. Där det helt enkelt registrerats som att jag bara inte har jobbat den dagen, inte varit schemalagd eller bara skolkat, välj själv, trots att jag verkligen velat jobba men legat hemma och spytt ner hela toan. Där jag går till jobbet för att börja klockan 19 och sen jobba till 06. För att sedan samma dag komma till baka klockan 16 för att ta mig igenom ett till hästpass. Ofta jobbar man 7 dagar i veckan.

 

Jag måste jobba kvar där för att ha en fast inkomst, trots att jag får exsem på armarna pga Mcdonalds. Jag kan aldrig planera någonting. Jag byter schema varje månad. Jag jobbar i princip bara natt. Så jag hinner aldrig träffa mina vänner eller min familj. Eftersom jag sover på dagarna och de jobbar. Efter min dag så ligger de istället och sover. Det är svinkallt ute, och trots det står jag i drive-thrueluckan dagarna i ända utan att få en tjocktröja. och inte får jag ha på mig en egen heller. Lönen är riktigt piss och de gör avdrag för allt de bara kan. Och på det ska men sen stå och ta skit från en massa idioter till kunder som förstör hela min dag... VARJE DAG. Men jag är glad att jag iallafall har ett jobb!

 

Så har de flesta ungdomar idag. sliter skiten ur sig på skitjobb med skitlön, men som de ändå är jävligt tacksamma för att de har.

 

Så, ni klagandes äldre generationer, hur resonerar ni? Vad är de som gör oss lata till skillnad från er? Vad exakt, förutom några undantag i form av bortskämda snor-brats?


Läste en rolig grej i metron här om dagen. En man skrev in och klagade på att ungdomar spottar på gatan. På hans tid var det minsann bara gamlingar som spottade! Haha Jasså? Behöver jag ens kommentera detta?

 

Nää, era gamla bittra surpuppor, skärp er! Ni har ingen rätt att komma och klaga på oss så som samhällets läge ser ut idag.

Blogg listad på Bloggtoppen.se
2009-09-01
 00:30:54

Porrfest

Nu ska Robin äntligen få komma ut. Är jätte glad för hans skull! Stavsnäs hasn't quite been the same!

 

Så nu ska det hållas en porrfest till hans ära! Problemet är ju att jag inte är särskilt porrig av mig. Eller... Jag har i alla fall inga porriga kläder. Så vad gör man?

 

Jag äger faktiskt en kort kjol som tur är! Så det får väl bli den och något vanligt linne. Vet inte vad jag ska ha för skor dock?

 

 

Skitdålig kvalité, jag vet, men vad tycks om att ha stövlarna till?

 

 

Eller ska jag ha de här skorna i stället?

 

Tråkiga kläder att ha på porrfesten, men de får duga. Jag har ju rensat min garderob för ett tag sen, så jag har knappt några kläder fan... Måste shoppa...

 

 

Färgade håret för några dagar sedan. Tyckte det vart lite coolt faktiskt :)

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se
2009-09-01
 00:30:05

Vad är ditt ideal?

Vad anser du vara dagen ideal? spinkig, fitness, muskler, tjock? sminkad, naturlig, söt, snygg, kaxig, snäll?

Ja du fattar poängen. Vilket ideal strävar du efter? (rock- brat- fjortis- emo-idealet etc.) Kom inte och säg att du inte alls strävar efter något alls, för det gör vi alla. Med enda skillnaden att vissa gör det medvetet och andra omedvet. Så, vilket ideal gäller för dig?

 

Vad tycker du om dagens ideal? Bra eller dåliga? Svåra att leva upp till?

 

Jag själv tycker att det verkar som att vi vita ska vara pinnsmala, fast med jättebröst. Stora ögon och stora läppar. Idealet är alldeles för orealistiskt att försöka leva upp till. Ingen ser ut så i verkligheten. Inte ens de opererade gör det... modellerna... De retuscheras. Trots att jag vet det så mår jag skit varje gång jag tittar i spegeln, och ser att jag inte ser ut som dem. Att jag ser ut som en normal kvinna. En bekant till mig har gjort typ D-kupa nyligen. Hon är jätte smal och inte ens 160 cm lång... hennes andra förstoring! Vart är världen på väg egentligen? Är man inte "snygg" förrän man ser ut så?

 

De mörka verkar ha idealet att de ska vara riktigt "bootylicious". Stora rumpor, höfter, tuttar... Men ändå ska det vara vältränat och cellulitfritt. Hur det nu ska gå till....

 

Vad tycker du? kommentera! Vill veta om fler än jag känner att ni direkt blir påverkade och mår dåligt p.g.a. media?

 

 

Här har vi mitt ideal. Sjukt va? Kommer ju aldrig kunna se ut så utan operation.

Blogg listad på Bloggtoppen.se
2009-09-01
 00:28:43

Hamiltons patetiska försök till försvar

Nu sitter jag här och läser en artikel skriven av Carl Hamilton. Han ger förklaring på sitt betéende i Halal-tv. Han anser att minoriteten ska anpassa sig efter majoriteten.

 

Självklart är det så. När det handlar om viktiga saker. När det handlar om att följa Sveriges lagar. När det handlar om arbete. När det handlar om köns-frågor o.s.v.

 

Men inte fan spelar det någon roll när det handlar om handskakningar. Handskakningar?? Va fan tänker han med egentligen??? Det skadar inte någon att muslimerna inte vill skaka hand. Hur fan kan han bråka om en så oväsentlig sak? Säga att de kan åka hem om de inte vill skaka hand med honom. Han måste ju seriöst vara tappad bakom en vagn. Ha en hiss som inte går enda upp. DUM i huvudet.

 

Fine, säg att de som begår hedersmord kan åka hem. De som slår sina barn eller fruar. försöker gifta bort 15-åringar. Säg det! Men när han säger att de ska hem för en sådan här sak, då kan han fan ta sig i röven en gång till! Jag bara garvar....

 

Läs artikeln här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3687678.ab

 

 

Han undrar ifall det är rasistiskt eller diskriminerande att vilja skaka hand med en muslim. Självklart inte. Det är väl ingen som har påstått det heller? Men han är jävligt barnslig som inte kan ta deras nej, och börjar säga massa skit till dem.  På vilket sätt skadar det honom att de inte vill? Mår han dåligt? Får han ont kanske? Nej. Men möjligtvis har de räddat honom från förkylning och andra bakterier.

 

Någon borde föresten berätta för snubben att i hans ålder borde man hålla skjortan knäppt. För i den åldern ser det en aning sliskigt och patetiskt ut...

 

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se
2009-09-01
 00:27:44

Elina 20

Nu gjorde jag det igen. Blev alldeles för full för mitt eget bästa, och för mitt eget minne....

 

Runt ett någon gång så vaknar jag av en skrikande farsa och en cello-spelande, 9-årig lillebrorsa. Hade jobbat natt och somnat runt 8 så det blev inte många timmars sömn direkt. Men jag var ju ändå tvungen att hinna gå på bolaget innan det stängde så det var väl lika bra!

 

Köpte en castillo de gredos, vitt, för 50 spänn. Det var det enda jag hade råd med haha... Började sminka mig och allt när jag kom hem. sen efter några timmar så tog jag första glaset och satte mig utomhus för att göra min lillebror sällskap när han spelade fotboll.

Jag och

min kära kompis!

 

Sedan gjorde jag en fjortis genom att hälla i det resterande vinet i en petflaska för att ta med på bussen. Vad ska man göra när man är för pank för att handla på krogen? Då gör man som jag helt enkelt!

 

Efter några glas så mötte jag upp Jossan och Heidi för att ta oss til Fridays. Elina fyllde 20 och det var där vi skulle käka middag. Det blev riktigt mysigt faktiskt, trots att vi var 17 personer där som alla skulle dela på födelsedagsbarnet! Och det var kul att få träffa Emelie LG. Det var år och dagar sedan fan...!

 

Jag hade ju som sagt knappt några pengar, så jag fick avstå från middagen. Men två cider blev det i stället. Så klart!

 

Efter några timmar bar det av till krogen, Toxic, inte så orginellt kanske, men det funkar alltid. När jag skulle gå in så försökte bruden i kassan lura på mig halva inträdet, trots att mitt kort skulle ge mig helt fritt. Men efter några minuters tjaffsande så insåg hon att jag hade rätt, det stod ju faktiskt på baksidan av kortet, hur svårt kan det vara liksom??

 

Jajja... tog mina sista pengar och köpte dricka för. Tänkte att, va fan, det räcker ändå så här! Jag behöver inget mer! Men när Hannes erbjöd sig att köpa en varsin drink till mig och Heidi så sa jag ju knappast nej...

 

Vilket jag skulle ha gjort, eftersom att den där jävla redbull-vodkan slog slint i skallen på mig. Efter den så minns jag inget mer förrän vi drog från krogen. Och då vart jag ju utkastad också... hm... haha..

 

Men men, kul var det! och jag hörde att jag inte var den enda som fick i mig för mycket! :P

 

Får bara hoppas att jag inte såg ut i lördags som jag gjorde den här kvällen för länge sedan haha..

Blogg listad på Bloggtoppen.se
2009-09-01
 00:26:39

Sveriges flagga och nationalsången. Sluta bannlysa det, för det gör inte mig till rasist!

Var inne på GN's blogg nyss (www.roxiessecret.blogg.se)

 

Hon hade kommenterat mitt inlägg om halal-tv så jag gick in på hennes blogg för att se om hon skrivit något själv om det. Och det hade hon.

 

Tycker det var så jäävla skönt att se att någon vågar skriva det som så många tycker, men inte vågar säga. Hon kommer säkert ha fått massa kommentarer från idioter... Va fan är det för fel att kritisera invandrare?? Man får ju kritisera svenskar, så varför får man inte kritisera dem?? Någon som kan svara på det??? Näää, då är man helt plötsligt rasist... tsss... sådan jävla dubbelmoral bland folk...!

 

Sättert jag upp svenska flaggan på balkongen så är jag en rasist! What the fuck liksom??? Då kan jag lika gärna säga att alla som har något annat lands flagga på sin balkong är rasist mot oss. Nääää, herregud, vilket liv det skulle bli då!! seriöst alltså.... Sverige får sluta vara så fega, inte hålla på och stoppa våran nationalsång på skolavslutningar o.s.v... Invandrarna själva har nog aldrig tänkt tanken på att det skulle vara rasistiskt på något sätt. Utan Sverige själv har gjort det tabubelagt genom att göra så stor grej av det!!

 

Varför får de kritisera oss men inte tvärtom???

Blogg listad på Bloggtoppen.se
2009-09-01
 00:25:34

Halal-tv: Carl Hamilton kan ju ta sig i röven

Okej, jag kan precis som alla andra svenskar slänga ur mig blatteskämt ibland. Jag kan också gå över plattan och känna mig rädd för alla invandrare som står och skriker efter mig. Eller, nej, snarare förbannad. Jag kan också tycka att vissa invandrare borde förändra på sig och ta seden dit de kommer. Självklart. Det skulle jag själv göra om jag flyttade till ett annat land.

 

Men när jag såg på Halal-tv och såg hur Carl hamilton betedde sig, så tycker jag att det är han som borde förändra sig. Visst, saker som skadar andra eller strider mot våra lagar måste ju självklart invandrare respekter och avstå från. Men att börja bråka om handskakningar?? Hallå?? Vem fan skadar de genom att inte vilja ta i hand?? Precis som ena tjejen sade: Hon tvingar ju inte på någon sitt sätt att hälsa.

 

Nää, jag blir så förbannad när jag ser sådant här... Visst alla har rätt till sina åsikter, man får självklart vara främlingsfientlig om man vill (så länge man inte utagerar hatet och skadar någon). Men att sitta och bråka om handskakningar? Kom igen....

 

En annan grej är ju att man klart märker, om man läser mellan raderna, vad de tycker om rika personer. Jag tycker det är helt fel att dra dem över en kant. Man ska ju aldrig dra någon över en kant, men med rika är det tydligen okej. Alla är ju för fan inte slemmiga schtekare eller pappas flickor som lever på sina föräldrars plånböcker och karriärer. Många har ju för fan ARBETAT sig till sin ställning i samhället. Många har skapat sina kontakter SJÄLVA. Alla i överklassen eller de nyrika har faktiskt inte bara glidit in på en räkmacka som de tror.

 

Nej. Usch för Carl Hamilton med sina sjuka åsikter, men jag ger också ris till programledarna som hackar ner på varenda rik svensk som någon bortskämd snorunge född med silversked i mun. Så är det inte alltid, många, men verkligen inte alla! Många har pluggat hårt för att uppnå sin ställning, och det kan invandrare och andra fattiga också göra!! Så de som inte försöker göra något åt sin situation ska fan inte klaga på att andra har det bättre. Försök göra något åt ditt eget liv i stället.

 

Självklart finns det de som inte är kapabla till det, och de syftar jag såklart inte på här.

 

En annan sak; varför tar de bara upp rika svenskar? Det finns många rika invandrare också. Nej, det här var ett jävligt vinklat program.

 

De tar upp att en av dem ska söka jobb. De pratar om skillnaden på hur lätt svenskar har att få ett jämfört med invandrare. Hallå, people?? Har ni missat dagens situation eller?? INGEN får jobb idag. Jag har jättemycket arbetserfarenhet för min ringa ålder, och inte särskilt dåliga betyg heller. Ändå får jag bara jobb på donken. Precis som invandrarna de tycker synd om. Men jag är svensk. så mig är det inte synd om. Okej. Missförstå mig inte, jag är verkligen inte någon äcklig rasse, jag tycker bara att man ska behandla alla lika. förbättra situationen för invandrare, men måla inte ut alla svenskar som de skyldiga. måla ut de som faktiskt bär ansvaret. poitiker etc....

Blogg listad på Bloggtoppen.se
2009-09-01
 00:24:37

Ett bättre USA

Nu har Obama vunnit, som tur är!  Äntligen slipper vi dagens regering i USA. Kanske är det slut på att leka polis världen över? Tror att Mc Cain hade behållt för mycket av det gamla...

 

Obama, kommer nog dock att få väääldigt mycket kritik genom åren, eftersom folk nog har förväntat sig alldeles för mycket... men men, good luck säger jag bara. Det här var riktigt positivt!

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se
2009-09-01
 00:24:00

Avundsjuka

Gud vad jag saknar Laura och Barcelona... Sitter och läser hennes blogg och blir så avundsjuk :( Får ångest för att jag sade upp mig och åkte hem! Men å andra sidan vet jag att jag inte skulle pallat med det där jobbet... hm.... blandade känslor.

 

Något kul är iallafall att jag har fått bli handledare på jobbet nu! hårt jobb lönar sig! Så idag ska jag få utbilda min första medarbetare! :)

Blogg listad på Bloggtoppen.se
2009-09-01
 00:23:25

Dessa oändliga viktproblem, har nog blivit smittad av media...

Nu har man kommit tillbaka till donken på heltid dåra. Känns både bra och inte. Bra för att jag nu är fast anställd och äntligen kan få en lägenhet. Dåligt för att... ja, det är ju donken vi snackar om som sagt...

 

Försöker verkligen att vara nyttig där, så att jag kan gå ner i vikt. eller iallafall låta bli att gå upp det som jag har lyckats gå ner de senaste månaderna. När jag åkte hem från Barcelona så låg jag på 51 kg. Och jag ska verkligen försöka att hålla det nu... helst få bort lite till. Måste bli av med den där jävla magen.. och sittfläsket...

 

Jag har försökt att fortsätta gå lika mycket som jag gjorde där nere, eftersom det är det som har gjort att jag blivit smalare, inte maten, för jag var onyttig i bcn också! Men det är inte alls särskilt kul i kylan, och gymkort har jag inte råd med, och så gillar jag inte gymet heller... vill inte att alla ska se mig när jag tränar..haha.. Så jag får helt enkelt klä på mig ordentligt och ge mig ut i Sveriges bistra klimat!

 

Sen ska jag ju som sagt försöka äta mindre av allt fettigt och sockrigt. Men det är ju lättare sagt än gjort när man jobbar på McDonald´s. Jag får ingen ordentlig lön förrän i december, så jag kan inte köpa egen mat och då blir det alltså kost avdrag.. hmm...

 

Sist jag jobbade lyckades jag iallafall halvbra.. När jag vaknade åt jag två mackor, på jobbet tog jag en mcfish utan sås, med fullkorn, en chickenwrap och en bönsallad. Med vanligt kranvatten till. Sedan var jag inte hungrig efter jobbet. så då åt jag inget, utan åkte bara hem och sov...!

 

Aja, enough about that. Jag har precis färgat mitt underhår lila-rött, varit på bolaget för första gången och Jossan har sökt jobb på mitt donken så livet leker fan :D

 

Här har vi lilla Jossan till höger och jag till vänster! <3

 

En annan rolig grej är att jag och Carro har blivit grannar igen :) Så nu kan vi mötas varenda dag som förr i tiden! enda skillnaden är att nu är vi äldre och dåliga, vi möts för att ta några cigg... :(

 

Carro till vänster och jag till höger <3

 

 

 

Blogg listad på Bloggtoppen.se
2009-09-01
 00:22:19

UFO!

Kollade lite nyheter på nätet nyss och hittade en om några människor som påstått sig sett ett UFO. Snälla, hur kom den här nyheten med på msn haha? Det där på filmen kan ju seriöst vara precis vad som helst, det behöver inte ens vara filmat i luften. Jag tycker det ser ut som en bil eller något liknande. vad tycker ni?

 

http://video.msn.com/?mkt=sv-se&vid=0ce3b619-860d-467a-956c-3f937a1ae667&from=SVSE_WOWTV&tab=m1223556439084

2009-09-01
 00:21:53

Hela natten

Skulle försöka sova länge idag så att jag orkar hela natten, men det gick ju åt helvete! Morsan sitter och skriker i telefonen, tror att hon hör lite dåligt, hon sitter i kundtjänst med någon om hennes nya spis. Men men, det var väl lika bra att jag blev väckt... för jag fick nybakade bullar :D

 

Usch, om några timmar ska man bege sig ut i kylan. Kan det inte börja snöa åtminstone? Så man slipper det här jävla regnet och får ett fint vitt täcke på marken....

 

Jaha, idag ska alla ut och festa... själv ska man jobba heeela långa natten. och i morgon med :(

 

Men men, jag antar att det bara är bra, med tanke på min tunna plånbok!

2009-09-01
 00:21:22

Äntligen 20

Jaa, nu har jag blivit 20 år äntligen! Har dock inte varit på bolaget än, eftersom att det var stängt igår. Kan ju gå idag, men det känns inte som att jag har en anledning att köpa någon alkohol idag! Måndag liksom... :/

 

Var ute i lördags med Jossan och Elina, hade jättetrevligt :) Vi är de eviga singlarna! ;) Men måste säga att jag är så sjukt trött på krogen... blä...

 

De ringde från ICA till Jossan nyss, hon hade inte fått jobbet :( Tråkigt för henne såklart, men jag måste erkänna att jag blir lite glad haha... vill ju att hon ska börja med mig på donken :P Nej, fy vad elak jag är.. :P

2009-09-01
 00:20:36

Slå det här...

Jag gick aldrig och lade mig dagen innan jag skulle åka hem, jag var alldeles för rädd för att försova mig och riskera att missa mitt plan. Så jag satt uppe och goofade runt på internet som vanligt. Klockan 05:30 började jag klä på mig ansiktet och sätta på mig kläderna. Efter att ha tryckt ner det sista som jag skulle ha i handbagaget och väntat på att Laura skulle bli färdig så var det dags att gå. Hon skulle ju också flytta ut samma dag som mig, så vi gick tillsammans.

 

Redan utanför dörren, vid hissen, så hugger min otroliga tur in. Vi trycker in våra feta väskor i hissen och kilar ner till bottenvåningen för att ta ut dem. Då märker vi till vår fasa att dörren inte går att få upp, min väska har klämt fast den. Jag känner hur paniken börjar smyga sig på mig, Jag har ju ett förbannat plan att passa!?!

 

Jag står och rycker först, men sedan testar vi att trycka upp hissen en våning. Det funkade som tur var, och hissen öppnas från den andra sidan där. Puh.. bara att börja gå.

 

 

Kanske har jag haft sönder för många speglar genom åren?

 

Borde ha förstått redan då att oturen inte var resonlig idag. Jag går in på haket brevid porten för att köpa cigg. Jag måste växla pengar i kassan för att få mynt till automaten, och har inget mindre än en 20-eurosedel. Jag får 20 stycken 1-euromynt tillbaka och börjar bli måttligt irriterad. Men är så stressad nu så jag skiter i det. När jag stoppar i pengarna så står det att det endast går att betala med exakta pengar, så jag ber kärringen om ytterligare växel. Då säger hon att hon inte har det. What the Fuck?? Varför växlar hon ens mina pengar, när hon vet att maskinen endast tar emot den exakta summan?? Som hon inte har växel till?? Jag tänker inte på att spanjorerna säkert förstår vissa speciella fraser på engelska trots att de annars inte kan ett piss, utan säger bara "aargh, whatever, Fuck off" och går ut och köper i baren bredvid.

 

 

 

Tänk, allt för dessa cancerpinnar?

 

När vi har hunnit halv vägs på vår kära Carrer de Aragó så tycker jag så synd om Laura, som inte har några hjul på sin väska, att jag erbjuder mig att byta med henne sista biten till metron.

 

När hon räcker över mig sin väska så går ju självklart handtaget sönder. kul. inte alls skönt att bära. Sedan när vi kommit fram och igenom spärrarna så märker jag att jag tappat mina cigg någon gång mitt i allt. Så klart.

 

Vi ska åt olika håll, så vi skiljs åt och tar våra respektive tunnelbanor. Väl framme i Arq de Triomf så har jag en låång trappa att ta mig upp för med min otympliga väska. Jag måste hålla i mig i räcket för att inte tippa över. Då möter jag två tjejer som ska neråt. De ser att jag går med en tung väska och behöver hålla i mig. Men tror ni de flyttar på sig? Hell no. Jag försöker be lite försiktigt om ursäkt att gå förbi: Perdona, perdona...men de bara kollar på mig och fortsätter gå mot mig, längs räcket. Jävla idioter. Men tillslut fick jag dem att vika av från räcket genom att skrika: Excuse me, but can you MOVE???

 

Efter den trappan ska jag sedan nedför en trappa, och då går mitt handtag sönder. kuuuuul...verkligen..

 

Stairway... to heaven? by Victor de la Fuente

 

Här är den långa trappan...

 

När jag kommer fram till tågstationen vänder min otur för en stund. Där träffar jag några svenskar, två tjejer och en kille, som jag spenderar hela bussresan och flygresan med. Det var verkligen välbehövligt kände jag. Hade det inte varit för dem så hade jag varit galen vid det här laget. Eller ja, mer galen, okej då. Sedan har jag sådan tur att en av flygvärdarna (om det är så de manliga kallas?) är riktigt het, och vi flirtar lite ;)

 

Sedan är vi äntligen framme i Skavsta, jag säger adjö till mina färdkamrater och vandrar iväg för att hämta mitt bagage. När jag får tag i den så har den gått sönder ytterligare. Jag har ett sådant där utdragbart handtag i hårdplast som har gått halvvägs itu på två ställen. Jaha, welcome back my dear luck... Ni kan ju tänka er hur ont det gör att gå och dra den där förbannade väskan, när skinnet hela tiden kläms mellan vassa plastkanter...


Framme i Cityterminalen

 

Jag är äntligen framme i Stockholm, nu är resan snart över. Jag stannar vid pressbyrån för att köpa ett busskort, Nähä, det hade de inte. Går till SL-center och fixar ett. Skönt, då har man det gjort. Nu var det bara att ta tunnelbanan hem till mamma för att hämta mina jobbarkläder tills imorn.

 

När jag väl kommer fram, när jag väl tagit mig upp för alla trapporna med väskan, så har jag så ont i händerna så att det finns inte... Och vad märker jag när jag ska sätta i nyckeln? Jo, morsan har bytt lås!!!! Jag kutar ner till första bästa granne och får låna telefonen. När jag får tag på min kära mor så säger hon att hon inte kommer hem förrän halv nio, klockan är då kvart över fem!

 

Det fanns inte en chans att jag skulle släpa den där jävla väskan till pappa, så jag lämnade den utanför dörren ocg drog till honom utan den. Nu är jag tillbaka hos morsan sen några timmar, coh allt slutade lyckligt till slut. Helt slut är jag, men glad att det är över!

 

I morgon ska jag tillbaks till mitt gamla donken haha... fick tillbaka mitt jobb där. Tänk att jag alltid ska sluta där igen hela tiden?? Aja, god natt på er!

 


Jossan - Mycket av ångesten jag hade för att ha kommit tillbaka försvann när jag fick träffa dig och Emelie idag gumman <3

2009-09-01
 00:19:10

Kalla Sverige och jättekukar

Usch.. Imorn flyger jag hem. VILL INTE. Jag vill stanna kvar här :(

 

Man kanske tycker att jag får skylla mig själv som sa upp mig. Men vad skulle jag göra? Stanna kvar på ett jobb jag verkligen vantrivdes med? Nej...

 


Fast ganska fin är ju vintern ändå!

 

Igår var jag och Laura och kollade på jättekuken. Det blev en besvikelse för oss båda, eftersom den inte var tänd :(

 

Bättre än så här såg det inte ut igår, eftersom den inte var tänd.

2009-09-01
 00:18:05

Laura the sleepwalker

Igår vaknade jag av att Laura står och sliter i mig. Hon skriker "Kom, kom! Vi måste skynda oss, de väntar här nere på oss! Skynda!"

 

Jag frågar henne vad hon yrar om och får till svar "Men Linda, det är ju tiggarna! De står ju här varenda morgon klockan 8 och vi ska bidra! Vi måste hjälpa dem!" Hon kutar sen fram och tillbaka i hallen som en vimsig höna. Hon är helt panikslagen för att jag inte reser mig upp och följer med henne ner.

 

Jag kollar på klockan och berättar för henne att den är ett. Då blir hon tyst och lägger sig i sängen igen.

 

När vi vaknar senare så berättar hon att hon hade en dröm om tiggare utanför våran port i gröna sjukhuskläder! Hahah sjukt... men det var alltså därför hon sprang omkring i lägenheten och hoppade jämfota och skrek. Haha tur att de andra som bor här redan var vakna!

2009-09-01
 00:17:15

Som ett hån nästan

Jag vill ju inte lämna Barcelona egentligen. Jag ville bara lämna jobbet här. Har gått och önskat att jag kunde hitta något annat, men har inte hittat något.

 

Så igår träffar jag en kanadensare, Sam, när jag och Laura var ute på Ryan's. När han dillade något om att han kunde fixa jobb till mig, så blev jag ju skitglad, men dagen efter så tänkte jag att det antagligen bara var fyllesnack.

 

Men nu idag så har han skrivit till Laura och sagt att han vet ett jobb på en nattklubb. Han skrev att om jag vill ha det så ska jag ha två stycken cv färdiga tills ikväll. What liksom?? mitt plan går i övermorgon, hur fan ska jag hinna söka jobbet och få svar på den lilla tiden!?!

 

Faan säger jag bara. kunde vi inte träffat honom för en vecka sen!?! för det här känns som ett jävla hån... Det finns ju ingen chans att jag ska lyckas med det här på två dagar!!! :(

 

Aja, jag ska hem. Jobba lite, tjäna ihop pengar. Sen ska jag söka jobb i Barcelona igen, men inget äckligt kontorsjobb!! Because thats not my style! Hatar det.....

 

Nä, nu ska jag fixa mig lite. Laura och jag ska åka iväg och kolla var busstationen ligger. För jag måste ta flygbussen på torsdag. Sen ska vi iväg och kolla på El torre agba, aka The agba tower, eller enligt mig: Jättepenisen, som jag skrev om tidigare här i min lilla blogg...

2009-09-01
 00:15:57

Sleepless in Barcelona

Klockan är halv åtta på morgonen och jag har fortfarande inte gått och lagt mig. Har försökt ända sen efter tolv i natt, men det har inte lyckats. Så klockan fyra satte jag på Breakfast at Tiffanys, i hopp om att kunna varva ner till den. Men så fan heller... var lika klarvaken efteråt som innan. Men bra var den i alla fall :)

 

Det kan ha någonting att göra med att jag råkade somna idag runt 13, eller igår blir det ju. Men anyway, så vaknade jag inte förrän efter 17 sen.. Eller så kanske det är för att jag håller på och skär ner på rökandet? Abstinens? hm... vem vet.. and who gives a shit?

 

Jobbigt är det iallafall, jag känner hur trött kroppen är, men skallen är alldeles för speedad för att kunna släckas ner. Så jag funtar på att gå och möta Laura, hon slutar jobbet nu klockan 8... Så kan jag sno en cigg av henne och hon får mitt fina sällskap i utbyte!

2009-09-01
 00:15:12

Låt mig vara vegetarianer!

Blir så jävla irriterad på alla vegetarianer som ska klanka ner på oss köttätare. Va fan, lägger jag mig i era matvanor kanske?? Nää, jag skiter väl i dem, det stör inte mig att de käkar kaninmat varenda dag, de får väl göra vad de vill. Men va fan ska de lägga sig i våra matvanor för?? oss normala rovdjur?? Fattar inte.

 

Jävla idioter vissa människor är, det är som de där förbannade Jehovas vittnen och Carola med sitt jävla livets ord. De försöker tvinga på oss sina sjuka tankar. Jag är nöjd som jag är, så låt mig vara!!

 

Alla vegetarianer som sitter och snackar om djurens bästa. Va fan, man kan köpa kött från djur som har blivit behandlade BRA. Att döda de är ju för fan inget taskigt, det är ju naturligt, bara man inte misshandlar dem. Jag är också ett djur, behandla mig väl, respektera mina matvanor! Du behöver inte gilla dem, men du får acceptera dem! Så som jag gör med dina.


Om jag blev uppkäkad av en björn, skulle du klaga på björnen då?

 

 

 

 

 

 

 

 





By the way.. läste att Pamela hackat ner på Jordan och sagt att hon inte förstår hur hon kunde bli känd. Okej, Pamela kanske inte är världens fräschaste nu, men hon var skitsnygg en gång i tiden. Jordan är ju bara skabbig och oansvarig.

2009-09-01
 00:12:28

Från Univeritat till Universitat

Jag tänkte ju vara nykter igår. Men det gick inte alls så bra som jag hade trott. Vid elva så mötte jag Sara och hennes syster som var på besök. Så vi kutade till supermarketen (Pakisen) för att hinna köpa lite bira. Sen bar det av till Universitat för lite förkrök på en hemmafest! Det var riktigt mysigt faktiskt. Satt där och lyssnade på svensk fjortismusik, schlager och gamla sommarhits som Hej Monika!

 

Efter det drog vi vidare till Mondo som ligger i hamnen, en snubbe hade organiserat så att det var "multipartnerkväll", alltså bara folk från företaget. Eller ja, det var lite annat folk också, men de flesta var från multipartner. Det var skit kul, gratis inträde och en drinkbiljett. Red bull Vodka Of course...! Måste skryta med att jag är mycket bättre på att hantera mitt drickande här nere. Det slutar alltid med att jag inte köper mer än en drink eller öl. Eller köper och köper, man får ju nästan alltid en drinkbiljett... Men i alla fall, efter det glaset, så köpte jag inget annat än red bull, alltså endast red bull, ingen vodka! Så har det varit i princip varja gång jag har varit på krogen här.. i Sverige har det aldrig hänt, det har inte ens hänt att jag bett om vatten. Utan jag bara häller i mig.. tills dess att jag är så full att jag gör bort mig inför alla. Enda gången jag dricker mycket här nere är när jag går på någon pub. På klubbarna känns det inte som att man behöver dricka för att ha roligt.... :)

 

 

 

Sen drog vi vidare på efterfest, också den i Universitat. Men lyckan där blev inte särskilt långvarig. Jag däckade efter någon timme bara!  Vet inte vad klockan var då, men den måste ha varit runt 7-8 någonting. Sen vaknade jag vid 12 på morgonen och vandrade hem till en undrande Laura. Det hon gjorde igår, gjorde jag idag! Kommer hem bakfull på morgonen med ångest och en historia. Men som tur är så strulade jag inte med någon i alla fall :P

 

Nää, nu ska jag ner till pakis och köpa red bull, so long!

2009-09-01
 00:11:19

Linda Rosings nya tv-serie

 

Snälla, kom igen. Det ska göras en dejtingserie som handlar om hur Linda ska hitta en kille. Det blir ju bara patetiskt, när alla fattar att hon gör det bara för att komma in i hetluften igen. tsss...

 

Och killarna som hon kommer träffa, ja de är ju självklart med för att själva få sin tid i rampljuset. Jag menar, de kommer ju endast vara med för att hon är känd, och har två badbollar till bröst. De kanske vill ligga med Linda Rosing helt enkelt, vad vet jag, men inte fan är de där pga sökande efter kärlek i alla fall. då hade de sökt till ensam mamma söker eller liknande.


Inget illa om Linda, tycker att hon är skitsnygg och cool. Men att göra den här serien är ju inte direkt trovärdigt. Varken från hennes eller snubbarnas sida.
2009-09-01
 00:10:10

bajsbruna fjortisar med vita läppar

Har suttit och funderat lite, jämfört Barcelona med Stockholm, och kommit fram till vad jag stör mig på där hemma.

 

  • Alla bajsbruna fjortisar med mörka foundationstreck, kritvita läppar och övertuperat hår som ger ifrån sig höga stön så fort de öppnar käften.
  • Slask. Det kan väl åtminstone vara snö när det är vinter?
  • Att saker inte finns öppet hela tiden. Inga dygnet runt apotek, inga affärer öppna efter 23, inga restauranger efter 24 och inga krogar efter 03.
  • Att taxi kostar skjortan, och alkohol med. och cigaretter (men håller på att sluta nu).
  • Att alla i Sverige ser likadana ut, inklusive mig. Det är inte många med egna stilar.

 

Så här borde vintern se ut.

 

Fast det finns ju självklart saker som jag kommer tycka är sköna att slippa.

  • Dålig service gentemot kunder.
  • Trafiken och bullret som hör den till.
  • Att spanjorerna inte kan något annat språk än sin jävla spanska. Hallå, reser ni aldrig utomlands?
  • Spanjorer som står och skriker och visslar på en ungefär varannan meter. Till och med gamlingar.
  • Att man inte kan dricka vattnet i kranen.

2009-09-01
 00:09:06

Försvunnen i Barcelona

Jag undrar vart Laura är någonstans, klockan är snart ett på dagen och jag har inte hört ett ljud. Hon har säkert bara hamnat hos någon kille, eller nån kompis och inte vaknat än. Men man blir ju ändå lite orolig...

 

Aja, hoppas bara inte att hon ragglar omkring nånstans där ute skitbakis, på väg hem, för det vet man ju hur illa det alltid känns :P

 

2009-09-01
 00:08:06

Ingen sömn och inget röka

Nu har jag fastnat framför den här jävla datan igen... klockan har passerat halv fem och jag har inte sovit en blund. Ingen Breakfast at Tiffanys vart det heller... Lär ju fortfarande vara vaken när Laura kommer inragglandes här vid 7 någon gång.  Har inte rökt på flera, flera timmar nu, så jag är så duktig så! Aja ska försöka ta mig i kragen nu i alla fall, så god natt igen! eller god morgon, välj själv!
2009-09-01
 00:07:23

Tjuvar och skumma kvarter

Fy fan vad skönt att inte gå till nån nattklub som vanligt, utan till en bar i stället. Var trött på klubbandet i Stockholm, och jag är fortfarande lika trött på det här nere också... trots att det är så mycket bättre här.

 

Förra helgen var vi i Raval och festade. Det är ju det farligaste stället i Barcelona, speciellt om man bara är två stycken, av kvinnligt kön, och med blont hår...Vi hade nog ganska så mycket tur när vi gick där har jag fattat nu, för vi var inte alls i något bra tillstånd att ha koll på varken oss själva eller läget. Eftersom att vi hade druckit ganska mycket. Det är i Raval som alla illegala marockaner i Barcelona bor. De är inte välkomna in i Spanien, men smugglas över i båtar från Afrika. De kan ju inte arbeta som vanliga människor eller få en bostad. Har ingen aning om hur de får bostad eller något, men jag vet att det är dem man ska passa sig för, Man måste alltid vara uppmärksam i bcn, men just här är det riktigt illa. Det är till och med osäkert för de som är födda här...

 


Inte alls kul att gå här på natten...

 

Trots det hade vi riktigt kul, inget farligt hände oss. Det ända var väl att jag och Laura stannade och frågade en kille om vägen till torget där vi skulle möta Lauras ragg för att gå till puben. Fulla som vi var reagerade vi inte när han bad oss att vänta en halv minut, för då skulle hans kompis komma. Då ringer Ryan, som vi skulle möta och Laura förklarar läget. Till svar får hon: För i helvete, SPRING!! stanna inte och prata med någon!!

 

Så vi kutade därifrån i högklackat mot lite större gator så fort vi bara kunde, och resten av kvällen gick jättebra.

 


Hus i Raval.

 

Igår drog vi till Barri gotic i stället, gick till en irländsk pub, Ryan's Paradis. Det är pga det stället som Lauras ragg fick sitt smeknamn btw. Det var ett jävligt skönt ställe med massa trevliga engelsmän och svenskar, och lite annat folk. Bästa puben jag har varit på! Köpte 4 "pints" öl och så fick jag två shotar av en snubbe också. Måste iofs ha fått åtminstone två av ölen av någon. För när jag kom hem så hade jag bara bränt 10 euro.. hm... aja, inte klagar jag i alla fall! Brukar inte vara nån drinkslyna hemma i Sverige, men här nere skiter jag it!

 

Något annat att se upp för förutom området raval är tjuvar. Gå aldrig med väskan ut mot gatan när du går längs trottoaren, för rätt som det är så åker det förbi en vespa och drar med sig den. och släpper du inte så slits du ju med ut i gatan av farten... och trafiken här inte rolig kan jag säga, de kör som idioter och mopparna går som motorcyklar... Det gäller att vara uppmärksam!

 

Aja nog om elände nu... Barcelona är en underbar stad, så jävla rolig med sitt nattliv, shopping etc. I samband med OS 1992 anlade man en 4 km lång strand och hur många städer i Europa har det? mitt i City? ingen vad jag har hört talas om. Nää jag känner verkligen av hur större allt är här än i Stockholm. Inte så konstigt kanske, eftersom det bor över 1,5 miljoner människor i stadskärnan och över tre miljoner med förorterna inräknade. På det en jäävla massa turister också... så Barcelona är verkligen en stad som aldrig sover, inte ens powernapar ibland.

 


Trots att jag är så trött på klubbandet, så måste jag erkänna att Otto Zutz har allt med sina tre våningar och många dansgolv.

 

Jag är alldeles förälskad, ska börja spara direkt när jag kommer hem så att jag kan åka tillbaka på semester så fort som möjligt. Har så mycket jag vill se och göra som jag inte hunnit nu...

 

Nu ska jag ner till min lilla pakis och köpa lite chips eller nåt... sen blir det filmkväll för min del, pallar inte supa ikväll. Ska se Breakfast at Tiffanys tänkte jag, har aldrig sett den. S

2009-09-01
 00:05:17

Bye bye Barcelona

Ja, jag har bestämt mig för att åka hem igen. Helt enkelt på grund av jobbet, som var anledningen att jag åkte ner...

 

Fick gå en utbildning under två veckor där jag fick lära mig allt om hur jag tar emot samtal för Tvins och vårdguiden. På vårdguiden skulle jag fungera ungefär som en sökmotor, folk ringer in och behöver veta vilken vårdcentral de tillhör t.ex. Då tar jag reda på det till dem, jag gör bara det de lika gärna kan göra själv på vårdguidens hemsida.

 

På Tvins var det dels att sitta och ta emot ordersamtal, alltså beställningar, men också kundtjänst. Det var för kundtjänsten som man behövde en ordentlig kurs. Man var ju tvungen att lära sig om produkterna, och även fakturaprogrammet Tvins har.

 

De två veckorna stod jag ut, men sedan när jag väl fick börja jobba så kände jag bara; 9 timmar framför en data, i telefon?? sittande på en stol hela tiden?? Nää, jobbet i sig var ju soft, men jag är ingen sådan människa som passar instängd på ett kontor. Det är som att bosätta mig i innerstan (Jag är skärgårdsbo).

 

Jag tipsar alla som gillar kontorsjobb att söka till Multipartner, för det är ett jättebra företag. Men jag själv passar inte där... Jag vill ha ett jobb med lite action, där jag får röra på mig om dagarna, gärna utomhus!

 

Man kan ju tycka att det verkar dumt och onödigt att säga upp sig från sitt jobb, flytta ner till Barcelona, för att bara säga upp sig igen och åka hem. Men så ser inte jag det. Jag lärde mig en läxa, sök aldrig kontorsjobb. Jag fick vara en månad i härliga Barcelona, som är den underbaraste staden jag någonsin varit i, och dessutom fick jag tillbaka mitt gamla jobb hemma i Sverige ;)

 

Jag äskar verkligen Bcn, det slår Stockholm med hästlängder, skulle lätt vilja bo kvar här längre. Men gillar jag arbetet så känner jag inte att det är värt att stanna kvar. Det är ju ändå där jag ska vara fem dagar i veckan, nio timmar om dygnet..

2009-09-01
 00:02:34

Bloggandet sket sig ju...

Det här med bloggandet sket sig ju, har inte tid med något datasittande här nere. Det finns för mycket att se och göra! Har varit här i snart två veckor nu och är fortfarande under utbildning. Men i morgon får jag ta mina första samtal.

 

 

La Rambla, gatan med allt från streetperformers till igelkottar till salu!

 

 

Och kaniner kan man köpa om man känner för det!

 

2009-09-01
 00:01:16

Religion hjärntvättar

 

Har suttit på stylesearch som vanligt och kollat runt bland diskussionerna. I varenda diskussion som handlar om lite allvarligare saker än smink och kläder så ser jag otroligt dumma kommentarer från en och samma tjej. Av det jag läser förstår jag att hon är kristen. Hon verkar inte kunna acceptera någonting som är modernare än häxbränning. Jag vågar nog påstå att hon är fanatisk.

 

Människan har alltid varit i behov av att förstå allting, hitta förklaringar till allt. Men förr i tiden så hade man ju inte tillgång till samma redskap som vi har idag. Man kunde inte förstå människans utveckling, man kunde knappast räkna ut vad big bang var, ja ni förstår poängen.

 

Så vad gjorde man då? Jo, man kom på religionen. Då fick man sin förklaring, gud fixade allt, yepp, så var det. Skitbra, nu var det ju inte slut när man dog, man fick komma till himlen!

 

Än så länge låter det väl bra, man kunde tillfredställa människan med svar. Men sedan när man övertygat dem, så började man spåna vidare. Man kom på präster och kyrkor som skulle få pengar. Bara det att man kunde betala sig fri från sina synder med pengar är väl bevis på att det är totalt bullshit. Man lurar stackars sörjande människor med löftet om en himmel. Hur fan kunde dom veta det?? Sen tolkar ju varenda sketen religiös bibeln eller koranen, allt vad det heter, på sitt eget sätt. Hur jävla troget och moraliskt är det egentligen???

 

Och det är en jävla dubbelmoral dom har också. De säger att gud har skapat allt. Men ändå är det ju sjukt mycket de inte accepterar. Och seriöst, om gud finns, skulle han inte ha ändrat sina regler på 2000 år då eller? trots att han har sett till att samhället har utvecklats så mycket??

 

Nää. dessa indroptinerade idioter borde bosätta sig i någon isolerad bortglömd liten by, där de kan leva som att det fortfarande vore år 1457 med sina sjuka synsätt och åsikter, de passar inte in i det här årtusendet, och finns gud, ja då borde han förstå det.

 

Allting har en logisk förklaring, inte fan är det någon liten gud som sitter där uppe och styr. och när man dör. ja då DÖR man. Man kommer inte till något helvete för att man har knullat innan man är gift, eller för att man gjort abort efter en våldtäkt, eller för att man är bög. Inte heller kommer alla som är pissed off, avundsjuka eller feta hamna där (3 av dödsynderna). Va fan, skulle allt det stämma så skulle ju helvetet vara fullsatt nu, bara av kristna (mest amerikaner, med tanke på hur många tjockisar som finns där). sen ska man räkna med alla synderna i alla andra religioner också. Himlen skulle ju vara helt tom.

 

Fattar seriöst inte hur vissa kan vara så jävla dumma, ha så lite innanför pannbenet, att de går på det här skitsnacket. Det är bara till för att lura pengar av folk och få makt över dem.

 

Om man ändå ska envisas med att tro, då kan man väl göra det utan någon religion?? För ta kristendomen t.ex. Man tror att han killen, skrev ner jesus ord. Om Jesus var guds son, som till och med kunde gå på vattnet. skulle han då inte klarat av att skriva en jävla bok själv?? haha helt ologiskt...

 

Och att Bush finns, det är väl ändå det största beviset på att någon gud inte finns???